Počet položek: 0 0,- Kč

Štípačky šetří práci i čas

Štípačka na dřevo je hitem posledních let. Zaručuje, že přípravu dřeva zvládnete bez zbytečné dřiny a potu, a to za zlomek času oproti štípání dřeva sekerou.

Důležité je však vybrat správný typ stroje. Pokud budete zpracovávat menší, maximálně půlmetrová polena, stačí vám horizontální štípačka. Na větší špalky – dlouhé i více než metr – zvolte štípačku vertikální. Ta je vybavena také upínacími čelistmi, které zajišťují ještě větší bezpečnost.

Štípačky se skládají z robustního rámu, elektromotoru, čerpadla, pístu, štípacího klínu a ovládacích prvků pro maximální bezpečnost provozu.

U horizontální štípačky je po vložení polena nutné oběma rukama uchopit ovládací páčky na boku stroje, tím se zabrání jakémukoliv úrazu rukou ve štípacím prostoru. Vertikální štípačka je vybavena kleštinami, do kterých se zafixuje poleno pomocí rukojetí, čímž se zabrání případnému odlétnutí rozštípnutých částí do stran.Teprve tlakem na obě rukojeti směrem dolů se uvede v činnost štípací klín. U obou typů je samozřejmostí, že při uvolnění alespoň jednoho spouštěcího tlačítka okamžitě vyjíždí štípací klín zpět do výchozí polohy.

Při koupi vertikální štípačky vybírejte spíše typy s čtyřramenným klínem, který zpracuje poleno už během jednoho pracovního cyklu na 4 části (doporučuje se spíše pro měkčí dřevo).
Možnost nastavení podle délky polena - různou délku pracovního cyklu. Nemusíte tak pokaždé čekat, až se píst po cyklu vrátí zpět do základní polohy.

U horizontálních štípaček je velikost zpracovávaných polen menší. Hydraulický štípač dokáže vysokou rychlostí v horizontální pozici tlakem 5 tun zpracovat polena ve velikosti cca 25 - 53 cm.  Některé typy mají šestiramenný štípací klín, který zpracuje poleno na 6 částí při jednom pracovním cyklu, což významně šetří čas.
  
Při práci se štípačkou nezapomeňte na ochranné pomůcky.

Štípačky šetří práci i čas - 332464 -
Štípačky šetří práci i čas - 332465 -
Štípačky šetří práci i čas - 332466 -
Štípačky šetří práci i čas - 332467 -

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací