Počet položek: 0 0,- Kč

Externí přívod vzduchu

Krbové vložky a kamna vyžadují dostatek spalovacího vzduchu pro hoření. Kyslík ze vzduchu se zúčastní hoření, přemění se na kouřové spaliny a vyletí ven komínem. Množstvím dodávaného vzduchu regulujeme intenzitu a rychlost spalování dřeva.

Při nedostatku vzduchu dojde v kamnech či krbové vložce ke špatnému spalování, spaliny úplně nedohoří, zbytečně plýtváte palivem. Dále se můžou nashromáždit nedohořené spaliny a může dojít i v nejhorším případě k prasknutí skla, vzniku požáru nebo k explozi kamen. Při nedostatku kyslíku se snižuje tah komína a kouřové spaliny se vrací do místnosti.

Staré domy mají netěsná okna, takže vzduchu proudí do místnosti dostatek. Pokud ale máte novostavbu, nebo dobře zaizolovaný, hermeticky uzavřený dům, a nemáte otevřené okno, nemá krbová vložka nebo kamna po nějaké době možnost nasávat čerstvý vzduch.

Pokud je u vás technicky možné navést k vložce externí přívod vzduchu, určitě jej využijte a hledejte v nabídce vložek ty, co mají možnost napojení vzduchu z exteriéru.

 

Externí přívod vzduchu - 331603 - externí přívod vzduchu Aquador

externí přívod vzduchu Aquador

Externí přívod vzduchu - 331612 - externí přívod vzduchu

externí přívod vzduchu

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací